Grannar kräver ytterligare åtgärder på Visborgsgatan

Trafikolyckan på onsdagsmorgonen utanför Skansport utreds, men grannar kräver åtgärder för att öka säkerheten. Nästa vecka kommer fartdämpande vägbulor på plats.

Anette och Bengt Lindahl har fem meter från grinden till olycksplatsen. Deras barnbarn är förbjudna att gå ut på Visborgsgatan själva. Fler åtgärder behövs, menar de.

Anette och Bengt Lindahl har fem meter från grinden till olycksplatsen. Deras barnbarn är förbjudna att gå ut på Visborgsgatan själva. Fler åtgärder behövs, menar de.

Foto: Henrik Radhe

Visby2024-06-05 14:00

Vad som orsakade olyckan på onsdagen då två personbilar kolliderade och den ena välte är inte känt. Men grannar vid olycksplatsen har länge varnat för att något ska hända. Anette och Bengt Lindahl bor i fastigheten närmast.

– Den här gatan kör många minst 50 kilometer i timmen på. Här har varit fruktansvärt, säger Anette Lindahl.

Hon berättar om gående och kryssningspassagerare som dagligen korsar Visborgsgatan utanför Skansport.

– Jag har bara väntat på att något skulle hända. Nu hände det, säger Anette Lindahl och menar att det efter olyckan måste byggas vägbulor och bli en betydligt lägre hastighet på gatan.

undefined
Maria Gomez och Anette Lindahl är närmaste grannar och vittnar om att många bilister kör betydligt snabbare än tillåten hastighet.

William Forslund är Region Gotlands enhetschef för trafik och gata.

– Vi har inte sett att det har varit en särskilt olycksdrabbad sträcka tidigare, och i februari sänkte vi hastigheten från 50 till 40 kilometer i timmen, säger han.

undefined
William Forslund, enhetschef gata och park på teknikförvaltningen.

Ytterligare åtgärder genomförs under varje högsäsong, redan från nästa vecka.

– För att öka säkerheten lägger vi ett temporärt farthinder på platsen, en gummikudde utanför porten.

Han berättar att regionen strävar efter en nollvision, och menar att en bil som voltar är något anmärkningsvärt.

– Vi behöver få klarhet i vad som egentligen hände. Vi tänker så klart på passagerarna och på deras anhöriga, och hoppas att det gick bra.

Platsen, där utfarten från ett hotell möter gående i skymd sikt ut på Visborgsgatan, kan behöva utredas ytterligare.

– Vi kollar kontinuerligt på den här och andra platser runt om på Gotland och på vad vi kan göra för att öka säkerheten. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!