Speldesignutbildningen lockar hundratals elever från hela världen och har blivit ett av Campus Gotlands flaggskepp. Ända sedan början av 2000-talet har man även haft något typ av evenemang för att presentera eleverna för branschen, för att prisa varandras skapelser – men även för att låta allmänheten testa dem.
Det kallas numera Gotland Game Conference och är delvis en spelmässa – som blir som en gratisarkad för besökarna.
En arkad där bara fantasin sätter gränserna dessutom. Här består kontrollerna inte bara av knappar och joysticks; ibland får du i stället greppa ett gummisvärd, eller till och med ett ubåtsperiskop, för att styra vad som händer på skärmen.
Ett av flera imponerande projekt i år är samarbetsspelet "Hum to heal", där fyra spelare måste klappa händer med varandra enligt en viss rytm. Utmaningen ligger i det koordinerade sociala samspelet.
– Jag kom till Sverige och Gotland för att skapa spel som inte delar upp vinnare och förlorare. Inspirationen kommer väl från vår splittrade värld, där vi måste lära oss att samarbeta, berättar kinesisk-koreanska Alicia Jin, som är projektägare men även stått för grafisk design och ljudproduktion.
Precis som många andra studenter, på programmet i fråga, ser hon fram emot att ge sig ut i en bransch med stora möjligheter.
– Det här är bara en av många idéer jag har. I framtiden vill jag ha en egen spelstudio där jag kan förverkliga fler av dem, berättar Alicia Jin.