Förra sommaren öppnade den göteborgska kedjan I love pizza sin första verksamhet på Gotland, i Mille Lires gamla lokal på Stenkumlaväg. Då beskrevs konceptet som klassiskt svenska pizzor, serverade i trevlig miljö året runt.
Den nya restaurangen ska gå i samma mönster fast med en ny ”twist”.
– Vad twisten är får bli en överraskning. Det blir same same men lite annorlunda, säger Jonny Yuksel, mellanbror i den syskonskara som byggt upp I love pizza på Västkusten.
Däremot lovar han att det, utöver pizza, kommer att finnas ”kebab, sallader och schyssta drinkar”.
– Vi kommer ta in lite grejer som vi tror kan passa i centrala stan.
Jonny Yuksel, som varit i Visby för att hjälpa till med uppstarten av restaurangerna, har redan hunnit förälska sig i staden.
–Det är helt fantastiskt. Jag älskar att strosa runt i innerstan nu när jag varit där på vintern.
Precis som restaurangen på Stenkumlaväg är planen att hålla öppet för pizzasugna Visbybor året om. Premiär blir någon gång i slutet av april. Tills dess ska lokalen, som är Holy Kebabs gamla, renoveras och fixas till.
– Vi ska sätta vår prägel på den och göra det ombonat och hemtrevligt.
Verksamhetschef för den nya restaurangen blir den ”lokala förmågan” Tom Nilsson. Trots att Visby innerstad redan har ett flertal pizzerior är Jonny Yuksels övertygelse att det både finns plats och efterfrågan.
– Mille Lire kör ju napolitanskt till exempel, de är grymma. Vi har ju ett annat koncept så det finns utrymme för oss alla.