Det var i september 2023 som Nya Gotlands vaktbolag begärde Singh bemanning AB i konkurs men drog senare tillbaka ansökan. Den 10 maj i år begärdes bolaget i konkurs igen av samma företag.
Den här gången finns ett skuldsaldo på cirka tre miljoner som Kronofogden försöker driva in till staten. Totalt handlar det om 36 betalningsanmärkning under de senaste tre åren, till en summa av cirka fem miljoner kronor som företag och myndigheter krävt Singh bemanning AB på, enligt kreditredovisningsföretaget Syna.
I februari gick ett annat bolag med samma huvudägare i konkurs, Singh bemanning AB 2. Bland anmärkningarna fanns skulder till Skatteverket på cirka 4,5 miljoner kronor. Bolagets branschkod är restaurangverksamhet med säte i Stockholm.
Planen med bolaget ska enligt konkurshandläggaren Grete Höiseth på Caspers advokater i Stockholm, var att bedriva konsultverksamhet med uthyrning av personal.
– Aktörerna bolaget vände sig till hade redan egna personalstyrkor, så företaget valde att själv ansöka om konkurs, säger han.
Utredningen om konkursen har precis börjat, Det finns därför inga siffror på hur stora skulder det handlar om och vilka som har krav.
Singh bemanning AB, som tidigare hette Singh Visby AB, drev restaurang i Rosengården, men efter förra sommaren fick ägaren sitt serveringstillstånd indraget. Enligt regionen handlar det om ljudstörningar och upprepade brister när det gäller ordning och säkerhet under flera år.
”Bolagets upprepade ovilja att följa gällande bestämmelser för ljudnivåer samt upprepade brister gällande ordning och säkerhet, visar att deras lämplighet att inneha serveringstillstånd för alkohol kan ifrågasättas”, var regionens bedömning.
Företaget anser inte att missförhållandena var grund nog för återkallelse och säger att de har vidtagit kraftiga åtgärder för att komma till rätta med bristerna och visat vilja och förmåga att driva verksamheten på ett seriöst sätt.
Det tyckte varken förvaltningsrätten eller kammarrätten, som båda avslog överklagandena.
Kammarrätten skriver att det har förekommit brister sedan 2020. Bolaget har tidigare fått varningar och hävdar att man rättat till felen men rätten anser att det inte finns vilja och förmåga att se till att missförhållandena stoppas.
Helagotland har sökt företrädare för bolaget utan resultat. Detsamma gäller det bolag som begärt om konkurs.