Familjen de Boers problem består i att det inte finns ett könsneutralt omklädningsrum där 19-åriga Julia kan få hjälp att byta om av sin pappa. På grund av en funktionsvariation kan inte Julia göra det själv.
När anmälan till Diskrimineringsombudsmannen, DO gjordes kommenterade regionens badhuschef Robert Edfeldt att en kortsiktig lösning borde gå att hitta innan badhuset byggs om.
Men sedan dess upplever Hilda de Boer inte att någon lösning i diskrimineringsärendet hittats, och att hon inte fått någon information kring om ett arbete pågår med att hitta en lösning.
Robert Edfeldt svarar nu att han och regionen lagt mycket tid på att utreda frågan.
– Ända sedan i maj pågår ett arbete med att hitta ett tredje utrymme att byta om i. Regionen hyr lokalen, så vi har gjort en serviceanmälan till hyresvärden för att försöka få till ett utrymme i badhuset, och vi är också i kontakt med tekniska förvaltningen, säger han och fortsätter:
– Vi har även tittat på rum i anslutning till badet, till exempel i Solbergaskolan. Men inget som vi undersökt hittills har kunnat fungera som lösning.
När en verksamhet utreds av DO måste den lämna in de uppgifter som myndigheten anser krävs. Det är nu Region Gotland i färd med, men på grund av semestertider har regionen begärt om anstånd, det vill säga om mer tid på sig.
– Ärendet kommer att hanteras av oss i augusti, säger Robert Edfeldt till Helagotland.