BILDERNA: Har vintern redan kommit?

Delar av Gotland drabbades av kraftigt hagel under tisdagens åskväder. Se bilderna här!

22 augusti 2017 14:34

Hela Gotland blev utan ström i det åskväder som drog förbi ön under tisdagen. I cirka 15 minuter var hela ön utan ström, efter att Geabs kraftstation vid Ygne påverkats av ett blixtnedslag i närheten.

LÄS ÄVEN: Därför blev hela Gotland strömlöst

Enligt SMHI är det ett kraftigt regnväder med åska som passerar söderut över Gotland.

– Nu de närmsta timmarna kan det bli kraftiga skurar över Gotland. Det är en front som rör sig söderut, säger Eva Strandberg, jourhavande meteorolog, vid 13-tiden på tisdagen.

SMHI hade på tisdagen varnat för kraftigt regn på Gotland.

– Vi har varnat för stora regnmängder, vilket med våra mått betyder att det kan komma upp till 35 millimeter på tre timmar. Under eftermiddagen och fram till kvällen kan det bli kraftiga skurar över Gotland, säger Eva Strandberg.

På delar av ön kom det också kraftiga hagelskurar, bland annat i Grötlingbo, strax före klockan 13 där fotografen Krister Nordin fångade några bilder från en hästhage där marken blivit vit.

– Det kom en ordentlig hagelskur norrifrån ganska plötsligt som höll på väldigt intensivt i fyra-fem minuter, berättar han.

– Det var flera bilar som stannade längs vägen och det låg till och med kvar någon decimeter snö i små drivor på ett några ställen, säger Krister Nordin.

Så jobbar vi med nyheter
Dennis Pettersson