De fick ta emot fina pris av Finsam

Samverkansorganet Finsam Gotland delar varje år ut pris till arbetsplatser som gått det extra steget i att ta emot deltagare för arbetsträning.

1 december 2017 16:22

Sedan 2010 har olika projekt inom samverkansorganet skapat möjlighet till arbetsträning eller praktik hos olika gotländska arbetsgivare.

Bo Eriksson, bygglovsenheten Region Gotland, tilldelades Årets hederspris vid Finsam Gotlands frukostmöte på fredagen. I motivering står: "Bo Eriksson är ett föredöme som enhetschef. Han ser hur mångfald gynnar verksamheten och att det på sikt möjliggör resurser."

LÄS MER: "Ett fint kvitto på det vi gör"

Det andra priset, Årets arbetsplats, går till en aktör som enligt juryn har visat ett brinnande intresse och stor förståelse för personer med behov av stöd in mot arbete. Coop Gotland tar hem utmärkelsen 2017 med bland annat följande motivering: "Man har haft en professionell inställning från start i samarbetet kring förberedande arbetsträning. All personal har bistått med ett positivt bemötande. Att också erbjuda arbetskläder, omklädningsrum och frukost gör att deltagarna känt sig välkomna i det sammanhang som arbetslivet innebär."

Coop Forum har även öppnat för att själva handleda personer, som övergått till mer omfattande arbetsträning.

– Det som är roligt med Coop är att målet är att det ska leda till riktiga jobb. De här insatserna är inte någon fasad utan man vill verkligen göra skillnad, säger Greta Henriksson, samordare på Finsam.

– Det är samma sak med Bo Eriksson som verkligen vill skapa jobbmöjligheter och där han faktiskt lyckats i samtliga fall hittills, säger hon.

Fakta

Finsam Gotland är ett samarbete mellan Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Region Gotland.

Målet är att utveckla nya former för möten, arbetssätt och organisation med individen i centrum.

Källa: Finsam Gotland

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa