"Jävla hycklare, jag spottar på dig"

Sympatisörer till den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen (NMR) har skickat flera meddelanden av obehaglig karaktär till regionstyrelsens ordförande Meit Fohlin. Det skedde senast under onsdagseftermiddagen.

16 maj 2018 17:20

I kölvattnet av Region Gotlands beslut att inte upplåta mark till NMR under årets Almedalsvecka så har regionstyrelsens ordförande Meit Fohlin (S) fått ta emot flera meddelanden av obehaglig karaktär. Det senaste exemplet på detta kom på onsdagseftermiddagen i samband med att majoriteten skulle presentera sin vårbudget för det kommande året. Meit Fohlin fick då ett meddelande på messenger.

– Det här var någon som stödjer NMR och tycker att nationalismen är fantastisk och att vi är ett sossepack på Gotland som motverkar deras mål och syften, säger Meit Fohlin.

LÄS MER: Så ska regionen stoppa NMR från Almedalen

Avsändaren till meddelandet påstår sig inte vara medlem i NMR men att denne ska ta sig till Gotland för att sprida "sanningens ord om ett fritt Europa". I meddelandet kallas Fohlin "jävla hycklare", "jävla sossepack", "folkförrädare" och vidare skriver avsändaren "jag spottar på dig".

– Det är bara en i raden. Jag har fått så många ännu värre meddelanden, framför allt på twitter. Det är tydligen den här typen av agerande man kan förvänta sig av den här organisationen och det är också därför vi står upp för vårt nej. Det här är metoder vi inte tycker hör hemma på en demokrativecka.

LÄS MER: Därför säger polisen nej till nazistiska NMR

Meit Fohlin säger att hon vid det här laget har slutat att ta illa vid sig.

– I början gjorde jag det, då var det framför allt folk omkring mig som blev oroliga. Det är klart att pulsen stiger, jag tycker själv att jag är en ganska snäll person och det är klart att det inte är vad man förväntar sig eller vill vara med om.

Hon tror inte att det är aktuellt med en polisanmälan i det här fallet.

– Nej, det har jag svårt att tro. Jag kommer att rapportera det här internt till vår säkerhetschef, säger hon innan hon rycker uppgivet på axlarna.

– Det här är en politikers vardag.

Så jobbar vi med nyheter
Jonas Bäckström