FC Gutes sorg – planerar ceremoni för Zelmanis

FC Gute-spelaren Roberts Zelmanis har hittats död och sorgen är stor. Nu planerar klubben att hedra lagkamraten. "Han var en så jäkla fin kille och jag stod honom nära", säger sportchefen Leif Eiranson.

Lagkamraterna hedrade Zelmanis tidigare i våras, i samband med spelarens försvinnande.

Lagkamraterna hedrade Zelmanis tidigare i våras, i samband med spelarens försvinnande.

Foto: Kalle Forssell

Sport2024-06-25 19:37

Den avlidna personen som hittades vid Ölands kust i början av juni är nu identifierad som FC Gute-spelaren Roberts Zelmanis, som försvann tidigare i våras. Laget fick beskedet efter tisdagens cupseger mot Vasalund, och nu planerar FC Gute att hedra den lettiske 23-åringen som kom till Gotland i vintras. 

undefined
Leif Eiransson, sportchef för FC Gute

– Det känns tråkigt. Han var en så jäkla fin kille och jag stod honom nära. Samtidigt känns det skönt och bra. För anhöriga känns det nog skönt att få en begravning, ett avslut, säger FC Gutes sportchef Leif Eiranson.

undefined
FC Gutes Jessica Nilsson.

Jessica Nilsson i FC Gutes styrelse säger att klubben planerar att ta en kontakt med Zelmanis familj under onsdagen för att ta in familjens önskemål kring den minnesceremoni som klubben planerar att ha inom kort.  

– Vi vill se om de har något speciellt som de vill att vi ska göra. Vi kommer att ha en ceremoni så fort som möjligt. Det har gått så lång tid och oron som varit så påtaglig har resulterat i att alla i föreningen kanske inte har räknat med ett positivt besked om att han lever. 

Nilsson säger att det är viktigt att ha någon form av avslut för tiden som hon beskriver som "fruktansvärd".  

– Det har varit en märklig period. Livet har varit pågående för alla oss andra. Känslan av att bli av med lagkamrat och en fin kille som inte fick så lång tid i föreningen... Det har varit en olustkänsla runt att vi andra lever vidare, och det har varit svårt att veta hur man ska hantera det.  

– Vi tycker väl allihop att det var skönt att vi och framför allt familjen har fått ett besked om att han är hittad, så att alla får ett svar och att vi kan få hedra honom på ett fint sätt, säger Nilsson.  

Leif Eiransson berättar också att FC Gute under lördagens hemmamatch mot Enköping kommer att ha en tyst minut och att spelarna kommer att bära sorgeband.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!