FC Gutes känslosamma seger: "Vi gjorde det för Roberts"

FC Gutes kanonform bara fortsätter. Efter de tunga segrarna över Arlanda och Vasalund besegrades tabellettan Enköping – och lördagens vinst var extra speciell. "Vi gjorde det för Roberts (Zelmanis)", säger matchvinnaren Mohanad Mostafa efter 2–1-segern.

FC Gute vann över serieledande Enköping

FC Gute vann över serieledande Enköping

Foto: Kalle Forssell

Fotboll2024-06-29 19:41

FC Gutes vårsäsong i division 2 norra Svealand är över – och laget kunde inte ha fått en bättre avslutning. 

Man kom till lördagens match på Gutavallen med två tunga segrar i rad (över topplaget Arlanda och division 1-laget Vasalund i cupen), och av bara farten skulle man besegra även serieledaren Enköping. 

– Jag kan bara säga att vi är på en riktigt bra plats just nu som lag. Vi är så sammansvetsade efter allt som har hänt. Allt negativt, allt positivt. Vi har visat var skåpet ska stå de senaste matcherna, säger målvakten Theo Graasvoll, som stod för flera svettiga räddningar. 

undefined
FC Gute firar segern över Enköping.

Våren har, som Helagotland tidigare berättat om, varit mycket svår för laget och klubben och inför matchen mot Enköping hedrades den avlidne lagkamraten Roberts Zelmanis med sorgband och en tyst minut. 

– En sån sak kan splittra laget helt, eller så kan det göra att vi kommer varandra närmare. Det som har hänt är hemskt. Vi har gråtit, blödit, skrattat och firat tillsammans, vi har gått igenom allt tillsammans och det har gjort gruppen tajtare, säger Graasvoll.

undefined
FC Gute hedrade Roberts Zelmanis med en tyst minut.

Gute vann en underhållande, tät och tuff match med 2–1, och en av de stora segerorganisatörerna var yttermittfältaren Mohanad Mostafa som gjorde sin blott andra match från start för säsongen. 

Först gav han Gute en tidig ledning, och en bit in i andra halvlek serverade han den notoriske målskytten Emil Hodin till det avgörande 2–1-målet. Målet var Hodins 13:e den här säsongen, vilket placerar honom på en andra plats i skytteligan.

– Jag är nöjd, alltså! Jag kan inte bli mer nöjd än så här för laget. Vi hade tre tuffa matcher och tar nio poäng. Det är starkt gjort av grabbarna, säger Mohanad Mostafa. 

Hur kommer det sig att ni lyckas ta tre så tunga segrar i rad? 

– Dels att vi är starka som grupp, och den här matchen var speciell i och med det som hände Roberts. Det gav oss en gemenskap och styrka, att spela för honom. Jag känner att vi fick utdelning och vi gjorde det för Roberts. 

Vad betyder det för dig att komma in och bidra så starkt till segern? 

– För mig betyder det mycket faktiskt. Jag har väntat på min chans och jag tar till vara på den tycker jag. Jag gav mitt allt och gjorde mitt bästa. Jag är nöjd. 

undefined
FC Gutes Mohanad Mostafa gör 1-0.
undefined
FC Gutes Mohanad Mostafa firar 1-0-målet.
undefined
FC Gutes Emil Hodin och Mohanad Mostafa gjorde lagets två mål mot Enköping.

I nästa vecka spelar FC Gute i DM mot Fårösund, men nu tar seriespelet semester och nästa match väntar först 3 augusti borta mot IK Franke. 

Efter 14 omgångar ligger FC Gute på en sjätteplats i tabellen med 20 inspelade poäng, och nu hoppas man konservera den fina formen till höstsäsongen. 

– Vi har alltid haft en tro på det, men det gäller att bevisa det. Vi har haft bra prestationer men vi fick inte riktigt resultaten med oss i början. En lite svängig vårsäsong, men jag tycker att vi har satt stommen nu, säger Theo Graasvoll. 

undefined
FC Gutes målvakt Theo Graasvoll svarade för en stark insats.
undefined
Alexander Ernström var en jätte i FC Gutes försvar.
undefined
FC Gute firar segern över Enköping.

Matchfakta

Division 2 norra Svealand

FC Gute – Enköping 2–1 (1–1) 

Första halvlek: 1–0 (9) Mohanad Mostafa, 1–1 (11) Daniel Norrby. 

Andra halvlek: 2–1 (61) Emil Hodin. 

FC Gutes startelva: Theo Graasvoll – Hugo Kahlbom, Alexander Ernström, Wilmer Söderqvist, Emil Drugge Stals – Filip Hägglund, Bruno Virolan (ut 71, Erik Forsman) – Mohanad Mostafa, Gustav Johansson, Ossian Ogestad – Emil Hodin. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!