Hattrick av Wihlborg i premiären: "Kan bidra mer"

Mattias Wihlborg stod för ett hattrick när IFK Visby besegrade nykomlingen Klintehamn med 5–0 i premiären av Gotlandsfyran.

IFK Visby numret för stort för nykomlingen Klintehamn.

IFK Visby numret för stort för nykomlingen Klintehamn.

Foto: Jonas Bäckström Thurgren

Fotboll2023-05-06 18:25

Klintehamns återkomst i Gotlandsfyran slutade med en premiärsnyting hemma på Klintevallen.

0–5 på tavlan stod det när matchen var över.

– Vi möter det i särklass bästa laget! Vi gör det bra i 30 minuter i första halvlek och har några vråldjupa svackor i andra. Att ta med sig är att vi kommer tillbaka efter svackorna och det är bara att lyfta på hatten för IFK Visby, säger Tomas Holmqvist, tränare i Klintehamn.

Desto gladare var det i IFK Visby av förklarliga skäl.

– Skön första match. Lite premiärnerver satte stundtals lite käppar i hjulet i vårt spel, men när vi får 2–0 till skänks så tappar Klintehamn sin koncentration och vi kan spela ut. Vi har ännu lite mer i tanken men tre poäng och 5–0 är alltid en godkänd premiär. Skönt för Mattias att stänka dit tre stycken, kommenterade IFK Visbys tränare Emil Salomonsson efter matchen.

Mattias Wihlborg är tillbaka i Västerhejdelaget efter att inte erbjudits nytt kontrakt med FC Gute och i IFK får han spela vänsterytter istället för ytterback som han mestadels spelade i Gute.

– Kul att få det att lossna direkt. Jag är så klart nöjd med min insats efter tre mål även om jag känner att jag kan bidra ännu mer spelmässigt, säger Mattias Wihlborg.

Hattricket fullbordades i den andra halvleken inom loppet av 32 minuter.

– Senast jag gjorde hattrick var nog under min förra sejour i IFK när jag också spelade vänsterytter, men nu ska jag användas lite högre upp i banan och då måste man såklart bidra med poäng, säger han.

IFK Visbys två första mål gjordes av fjolårets skyttekung Andreas Lindqvist och Jesper Molin.

För Klintehamn väntar ett nytt toppmotstånd på onsdag när nykomlingen ställs mot Fardhem Garda på bortaplan. IFK Visby tar sig an ytterligare en nykomling i Hansa-Hoburg.

Klintehamns IK förlorade mot IFK Visby
Klintehamns IK förlorade mot IFK Visby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!