Stark seger för Visby Bois B i toppmatchen mot Klintehamn

Det var två topplag som möttes i division 5 Gotland herr i fotboll på söndagen.

Visby BoIS B vann mot Klintehamns IK

Fotboll2022-09-11 17:58

Och det slutade med seger för hemmalaget Visby Bois B, som besegrade Klintehamn med 2-1 (1-0) i seriefinalen.

Med tre omgångar kvar är Visby Bois B på andra plats i tabellen, medan Klintehamn fortfarande leder serien, ett poäng före Visby BoIS B.

Klintehamns tränare Tomas Holmqvist tyckte så här om matchen:

- Lite som vanligt trevar vi oss fram och har målchanser så att det räcker och blir över, men den här gången ville inte bollen in. Vi behärskade konstgräset dåligt och slog bort många bollar. Det hade varit mer rättvist med oavgjort.

Ruslan Al-Ali stod för Visby Bois B:s avgörande mål efter 70 minuter.

Segern var Visby Bois B:s femte på de senaste sex matcherna, och sjätte hemmasegern i rad.

Visby Bois B fick en bra start på matchen. Harry Pettersson gjorde målet, redan i tolfte minuten. Direkt efter pausen gjorde Albin Holmqvist mål och kvitterade för Klintehamn.

I 70:e minuten nätade Ruslan Al-Ali, och gav Visby Bois B ledningen. 2-1-målet blev matchens sista.

Visby Bois B har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Klintehamn har tre vinster och två förluster. Det här var Visby Bois B:s andra uddamålsseger den här säsongen.

Söndag 18 september 16.00 spelar Visby Bois B borta mot Levide B. Klintehamn möter Hansa/Hoburg borta på Hansavallen söndag 25 september 16.00.