OS-hjälten prisade barnen i Svaide Roma

OS-stjärnan Anders Södergren spred stor glädje när han delade ut 40 000 kronor till barn och unga i Svaide Roma. "Gotland är kanske inte något skidmecka".

14 december 2015 14:39

Än går det inte att åka skidor på Gotland. Men vid Svaidestugan var det ingen som hängde läpp för det under måndagen. Ett 30-tal personer hade samlats när den forne OS-hjälten Anders Södergren äntligen kommit till ön för att dela ut pris till Svaide Roma.

Stjärnan skulle egentligen ha kommit till Gotland redan för två månader sedan, men på grund av dimma blev Södergren då kvar i Östersund, där han bor.

LÄS ÄVEN: Svaide Roma prisas av OS-hjälten

Svaide Roma får nu 40 000 kronor i bidrag. Pengarna kommer från Skidlyftet, som är ett samarbetsprojekt mellan Svenska skidförbundet och sponsorn McDonald's, där man arbetar för att få fler barn och unga att åka skidor. Det var Svaide Romas ledare Jesper Forsman som sökte pengarna i projektet.

– Det här känns så bra. De här pengarna ska användas till våra ungdomar med funktionshinder, till rullskidor, reflexvästar och annan utrustning som vi behöver.

22 skidklubbar runtom i landet fick dela på totalt 800 000 kronor från Skidlyftet.

Anders Södergren, med bland annat två individuella VM-silver och ett OS-guld i bagaget, är den som delar ut priserna till klubbarna. Han var glad över att få sprida glädje i en Gotlandsklubb.

– Jag tycker det här priset verkligen fyller sitt syfte. Gotland är ju kanske inte något skidmecka, så det är bra om vi kan sprida kunskapen om skidåkning bland de unga här, säger Södergren.

I Svaide Roma är det runt 25 barn och unga med funktionshinder som nu får ta del av prispengarna i form av utrustning och möjlighet till träningsläger.

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa