Brist på funktionärer sätter stopp för rallytävlingen

Det blir ingen sista deltävling i Gotland Rally Cup. JR Motorsportspokalen ställs in på grund av funktionärsbrist. "Får inte funktionärer till flertal chefsbefattningar", skriver arrangören på Facebook.

Den sista deltävlingen i Gotland Rally Cup, JR Motorsportpokalen, ställs in.

Den sista deltävlingen i Gotland Rally Cup, JR Motorsportpokalen, ställs in.

Foto: Ulf Jönsson

Rally2024-08-15 19:00

I slutet av 2023 beslutade sig Gotlands Motorförenings bilklubb (GMF) att ställa in årets upplaga av den nationella rallytävlingen Rally Gotland, som under flera år varit öns största tävling. Anledningen bakom beslutet var bristen på funktionärer.

– Bristen på funktionärer gjorde att vi inte kunde köra Rally Gotland. Därför tar vi ett sabbatsår för att kunna satsa på att rekrytera nya och utbildning av funktionärer. Sedan hoppas vi kunna ta nya tag med större tävlingar 2025, sa Anette Westöö, ordförande i Gotlands Motorförenings bilklubb (GMF), till Helagotland i december förra året.

Planen för 2024 var att arrangera Gotland Rally Cup och dess fyra deltävlingar (Hejdesprinten, Ruterullen, Norrspecialen och JR Motorsportpokalen).

– Det blir färre och billigare tävlingar. Det kan också väcka ett intresse, sa Anette Westöö.

24 bilar kom till start under Hejdesprinten i april och 25 bilar startade i Ruterullen i maj. På lördag, 17 augusti, är det dags för Norrspecialen, men redan nu är det bekräftat att den sista deltävlingen i september, JR Motorsportpokalen, ställs in. Detta då funktionärsbristen är ett fortsatt problem.

I ett inlägg på sin Facebook-sida skriver GMF följande:

"På lördag kör vi Norrspecialen! Tyvärr blir det årets sista rallytävling här på Gotland. På grund av att vi inte får funktionärer till flertal chefsbefattningar så kommer vi vara tvungna att ställa in JR Motorsportpokalen".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!