Visby Roma vann – men det kostade på

Tre viktiga poäng in på kontot inför spelledigheten. Men det kostade på för Visby Roma, som fick kanske både en och två spelare till upp på skadelistan

6 oktober 2017 21:57

Efter sina två viktiga mål, det första redan efter 25 sekunder, lämnade Nick Hedemyr isen i andra perioden sedan han varit med och grundlagt 4–2-segern.

Ömmande ljumskar var orsaken. När dessutom backen Adam Rachidi fick bryta i sista perioden efter en tuff tackling, utökas Visby Romas skadelista med två ytterligare spelare efter den tre viktiga poängen.

– Åtta spelare borta nu. Åtta! säger tränaren Mike Beharrell.

Hedemyr tror själv att hans försiktighetsåtgärd att bryta matchen gör att han kan vara tillbaka i spel redan nästa fredag.

LÄS MER: Liverapporten från matchen hittar du här

Men gästande nykomlingen Nyköping/Gripen var ett betydligt besvärligare motstånd att knäcka än vad Hedemyrs tidiga 1–0-mål signalerade.

– Vi vet att Visby på bortaplan är en jäkligt svår bortamatch, det kommer garanterat vara de och Huddingen som gör upp i toppen. Så vi hade inte räknat med att få med något gratis härifrån, säger lagledaren Anton Grezelius.

Men sett till matchbilden hade en poäng inte varit oförtjänt. Visby Roma hade svårt att organisera sig framåt som bakåt och dessutom var gästerna effektiva i sina PP.

– Sedan dödar vi matchstraffet i tredje som vi får emot oss och en ny utvisning direkt efter det. Det är nära, nära men svårt när vi inte får målen med oss, säger Anton Grezelius.

Nick Hedemyr såg inte upplösningen eftersom han fick behandling. Men efter Mikael Adamsson lednings- och Mathias Sundbergs segermål i tom kasse, var det ändå tre viktiga poäng in på kontot.

– Det såg nog inte helt bra ut. Men det var viktigt att få med sig det här nu.

VISBY ROMA–NYKÖPING/GRIPEN 4–2

(2–1, 1–1, 1–0) Hockeyettan östra

Mål: 1-0 (0.25) Nick Hedemyr (u.a) 1-1 (13.12) John Moberg (A. Ivarsson-Hamberg) 2-1 (15.06) Nick Hedemyr (J. Eriksson) 2-2 (30.56) Alexander Molldén 3-2 (37.31) Mikael Adamsson (M. Sundberg/M. Kinisjärvi) 4-2 (59.11) Mathias Sundberg (M. Kinisjärvi)

Skott: 34–24

Publik: 660

Bäst i hemmalaget: Nick Hedemyr

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa