Misstänkta våldtäkten: Väntar på svar

Utredningen kring den misstänkta våldtäkten i Visby förra söndagen går vidare. Provsvar kan förändra utredningsläget.

10 oktober 2016 15:00

Flera män är fortfarande misstänkta för att ha våldtagit en kvinna i 30-årsåldern i en bostad i centrala Visby. Fem män satt under ett par dagar förra veckan frihetsberövade på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt. Men åklagare Mats Wihlborg menade att det inte fanns tillräckligt starka skäl för att häkta männen och därför frigavs de på onsdagen.

LÄS MER: De fem misstänkta för våldtäkten släppta

Kvinnan har genom sin advokat Staffan Fredriksson berättat att hon delade en taxi med en av männen och följde med honom för att låna en toalett. Efter det ska hon ha våldtagits av flera män. Att kvinnan är rullstolsburen ska ytterligare ha försvårat hennes möjligheter att ta sig därifrån.

– Hon mår fruktansvärt dåligt och får professionell hjälp, sade Staffan Fredriksson i en tidigare artikel på Helagotland.se.

LÄS MER: "Hon stängde av, hon genomled det här"

Polisens tekniker var på plats i bostaden, där det misstänkta brottet ska ha skett, redan på söndagen och tog prover. De proverna analyseras just nu på Nationellt forenciskt centrum, NFC, men är ännu inte klara. Det meddelade Mats Wihlborg på måndagen.

Samtliga fem män nekar till brott. En av männen har sagt att han haft samlag med kvinnan men att hon samtyckt. Om fler hade sex med henne eller inte kommer de prover som skickats till NFC att visa.

– Beroende på vad resultaten där visar så kan det förändra läget, säger Staffan Fredriksson.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.

Så jobbar vi med nyheter
Anna Sofia Hakeberg