Utredning kring våldtäkt drar ut på tiden

Utredningen tar längre tid än väntat kring det uppmärksammade fallet om den misstänkta våldtäkten i en bostad i Visby.

8 december 2016 10:30

Senast i november uppgav Åke Olsson, vice chefsåklagare som är förundersökningsledare, till Gotlands Tidningar, att han före jul skulle lämna besked om eventuella åtal. Så blir det inte.

– Utredningen pågår fortfarande och jag tror inte det kommer komma något beslut av något slag innan jul. Det är min bedömning, sa Åke Olsson under torsdagen.

LÄS MER: Misstänkt våldtäkt i Visby – fem män anhållna

Det var natten till söndagen 2 oktober som den misstänkta våldtäkten av en 30-årig kvinna ska ha ägt rum. Fem män är fortfarande misstänkta för att ha deltagit i våldtäkten, de nekar till brott. En av dem har medgett att han har samlag med kvinnan men har uppgett i förhör, att hon ska ha samtyckt.

LÄS ER: Misstänkta våldtäkten: Väntar på svar

Den 30-åriga kvinnan har en funktionsnedsättning som gör att hon använder rullstol, vilket ska ha försvårat hennes möjligheter att göra motstånd eller att ta sig ifrån platsen.

LÄS OCKSÅ: "Hon stängde av – hon genomled det här"

De prover som polisens tekniker tagit skickades till Nationellt forensiskt centrum, NFC och då analyssvaren hade kommit räknade Åke Olsson med att eventuella åtal kunde väckas före jul, men utredningen drar alltså ut på tiden.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.

Så jobbar vi med nyheter