Intresset är enormt för rättegången mot den numera rikskände läkaren – alternativt före detta läkaren – Staffan Bergström.
– Det kommer att vara fullt i rättssalen, med både läkare, jurister och andra. Många inom media försöker få tag på mig också, berättar han.
Målet handlar om att gotlänningen fråntagits sin läkarlegitimation, efter att ha utfört aktiv dödshjälp, något han valt att överklaga.
Detta skulle upp i förvaltningsrätten häromdagen, men så blev det inte, då advokaten insjuknade i covid. Nytt datum är satt till början av maj.
Samtidigt blir stödet för Staffan Bergström, från både medicinsk och juridisk expertis, allt mer massivt.
I veckan publicerades ytterligare en debattartikel i riksmedia, denna gång skriven av psykiatriöverläkaren Per Borgå, som menar att gotlänningen har behandlats "med maktens arrogans". Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, anklagas för "myndighetsmobbning" i sin hantering av läkarlegitimationen.
Tidigare har 24 medicinska professorer – bland dem välkända Agnes Wold – kallat agerandet för "orimligt" i Svenska dagbladet. Läkaren och författaren PC Jersild har, tillsammans med professorn Torbjörn Tännsjö, gjort detsamma i DN.
En annan som står bakom Bergström är juristen Aud Sjökvist – som tidigare varit ordförande i just HSAN.
I läkartidningen har hon kritiserat sin tidigare myndighet: "Jag hade velat se en djupare analys och ett bemötande av Staffans argument."
– Det stora stödet är naturligtvis glädjande, säger den avlegitimerade läkaren.
Betydligt färre verkar ha sagt eller skrivit något till HSAN:s försvar.
– Frånvaron av genmälen talar sitt tydliga språk, jag har inte sett ett enda.
Uppmärksamheten kring fallet är hursomhelst omfattande och den lär inte bli mindre, när rättegången väl börjar.
Huvudpersonen tror själv att det inte slutar i förvaltningsrätten heller; han spår att domsluten kommer överklagas av endera parten ändå upp i Europadomstolen.
Parallellt med detta pågår dessutom en annan process. Utöver HSAN-beskedet finns även en tingsrättsdom om narkotikabrott, som gäller användandet av ett sömnmedel när en man fick aktiv dödshjälp.
– Orimligt i kvadrat, mannen var inte narkoman utan fick medlet för att hans lidande skulle minska, säger Staffan Bergström.
Detta mål ska i stället upp i hovrätten, men datum är ännu inte fastställt.