Nu ska månadens klimathjälte koras

Gittan Frejhagen är initiativtagare till Gretas gamlingar.
Gittan Frejhagen är initiativtagare till Gretas gamlingar.

Varje månad korar Helagotland.se en ny klimathjälte. Nu behöver vi din hjälp att hitta en lämplig kandidat till mars månads utmärkelse!

Gotland 21 april 2023 13:50

Bakom idén står föreningen ”Gretas gamlingar”, som startade i juni 2019 för att i Greta Thunbergs spår manifestera för klimatet. Utnämnandet sker i ett samarbete mellan föreningen och Gotlands Media.

– Det kan vara små saker, som att man börjar cykla till jobbet eller äta vegetariskt, om det är något man inte brukar göra. Eller så kan det vara större insatser, som att sätta upp solceller på taket, säger Gittan Frejhagen, initiativtagare till ”Gretas gamlingar”.

Känner du till någon positiv klimatomställning på Gotland som är värd att uppmärksamma? Det kan vara en privatperson, förening, organisation, avdelning, skola eller ett företag. Månadens nomineringar måste vara inskickade senast den 25:e varje månad. I början av nästkommande månad presenteras vinnaren, som får ett fint pris samt ett diplom.

Juryn består av Gittan Frejhagen och Henrik Radhe från Gotlands media samt Agneta Green (Energi- och klimatsamordnare på länsstyrelsen) och Richard Glifberg (Energicentrum Gotland).

Artiklar om tidigare vinnare:

Bostadsrättsföreningen tjänar pengar när elen är dyr

Lagar stans billigaste lunch på mat som skulle ha kastats 

Gunilla har lyckats minska sina utsläpp genom enkla åtgärder

 

Använd formuläret nedan för att nominera din klimathjälte:

Så jobbar vi med nyheter

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa