Stjärnkocken hoppar av storsatsningen: ”Inte tid”

De storslagna visionerna om den självförsörjande gården och krogen på Sudret finns kvar. Det gör däremot inte stjärnkrögaren Danyel Couet, som har lämnat projektet.

Kocken Danyel Couet tillsammans med ekoodlaren Simone Grind, vid gården Sibbjäns i Vamlingbo.

Kocken Danyel Couet tillsammans med ekoodlaren Simone Grind, vid gården Sibbjäns i Vamlingbo.

Foto: Hanna Mi Jakobson

Vamlingbo2024-04-15 18:29

"Maten till restaurangen ska odlas, lagas och ätas på samma plats". Så såg visionen ut för Sibbjäns i Vamlingbo, som skulle bli både självförsörjande och cirkulär när den togs över av Danyel Couet och hans kompanjoner för några år sedan.

I fjol lät det som att projektet hade växt ännu mer än det var tänkt:

– Det var nog något väldigt mycket enklare jag såg framför mig när vi började. Vi skulle putsa i ordning ladugården och köra restaurangen i den – lite som Guldkaggen, på ett enkelt sätt, men sedan växte projektet och vi tog väl ett beslut, vi tre som är drivande i det här, att nu gör vi det här på riktigt, sade stjärnkocken då.

Planerna lever också i högsta grad fortfarande. Men Danyel Couet finns däremot inte med i bilden längre, åtminstone inte som drivande.

– Vårt projekt svällde till stora proportioner, det kommer ta lång tid innan det blir klart och Danyel hade helt enkelt inte tid. Han har flera andra krogprojekt på gång. Men vi hoppas att han kanske kan hoppa in i köket då och då, berättar kompanjonen Sanna Rönn.

Tappar arbetet fart nu?

– Nej, det skulle jag inte säga egentligen, vi har redan en ny köksmästare på gång. Men det är ännu lång tid kvar innan vi är klara och kan öppna.

Enligt Sanna Rönn är det en hel del byggarbete kvar än. Någon öppning till sommaren blir det inte.

– Vi är sjukt sugna på det, men vi vill att alla delar ska vara klara först, så det blir först under våren 2025, erkänner hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!