Dags att hylla Gotlands hjältar!

I år prisades familjen Lindh-Sporre för sin hjälteinsats när de räddade livet på då 18-årige Mikael Väärä. Nu är det dags att kora en ny vardagshjälte. Ta chansen att nominera!

7 januari 2018 19:35

Det var år 2016 som priset Hela Gotlands hjälte delades ut för första gången. Då vann Jonas Laveryd efter att han räddat en bebis som fallit i vattnet i Visby hamn hösten 2015. I februari i år var det dags igen. Då gick priset till familjen Lindh-Sporre, bestående av pappa David, mamma Ulrika och barnen Albin och Alva. Tack vare deras hjältemodiga agerande kunde de hjälpa då 18-årige Mikael Väärä, som var nära att omkomma i en bilolycka hösten 2016. Utan familjens Lindh-Sporre hade Mikael Väärä med stor sannolikhet inte levt i dag.

LÄS MER: "Jag brukar säga att de är Mickes änglar"

Nu är det återigen dags att lyfta fram öns vardagshjältar när Helagotland.se för tredje gången ska dela ut priset.

– Hela Gotlands hjälte är ett fantastiskt sätt att hylla människor som förtjänar uppmärksamhet för sina osjälviska och fina handlingar, säger Helagotland.se:s redaktionschef Mats Pettersson.

Det kan handla om allt från att ha räddat livet på någon i en akutsituation, till att man engagerat sig i och hjälpt de som kanske inte har det så lätt i tillvaron.

– Under de år vi delat ut priset har vi kunnat berätta så många historier värda att dela om människor som verkligen gjort skillnad, säger Mats Pettersson.

Vem som helst kan nominera sin eller sina hjältar fram till 12 januari. Därefter sammanträder juryn och plockar fram fem kandidater. I slutet av januari presenteras de nominerade som allmänheten sedan kan rösta på. Vinnaren får 10 000 kronor av trygghetssponsorn Länsförsäkringar samt priser från Destination Gotland, Gotlands Media och Clarion hotell. Alla hjältar kommer att hyllas på prisutdelningen som hålls i Vinterträdgården på Clarion hotell den 22 februari.

– Jag vill uppmana alla att skicka in sina nomineringar, och skriva kort varför just den här personen är en hjälte, säger Mats Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter
Malin Stenström