Mäklaren om kritiserade tomtförsäljningen

Mäklarfirman Era Gotland Fastighetsbyrå har än så länge hållit låg profil angående de uppmärksammade tomtförsäljningarna i Visby. Men nu ger de sin syn på händelserna.

15 februari 2017 15:15

De åtta tomterna vid kvarteret Malajen i Visby såldes på endast tre dagar, och endast sju personer hann vara med i budgivningen. I efterhand visade det sig att försäljningen stridit mot Region Gotlands eget ramavtal, som P4 Gotland avslöjade i måndags.

LÄS MER: "Jag blev förvånad att affären gick så oerhört snabbt"

Av den anledningen beslutade regionstyrelsens arbetsutskott att försäljningarna av tomterna ska göras om. Regionstyrelsens ordförande Björn Jansson (S) sade efteråt att det begåtts tre formella fel, både från mäklarens och regionens sida. Ansvarig mäklare för tomtförsäljningarna är Era Gotland Fastighetsbyrå, och i ett pressmeddelande slår de nu ifrån sig anklagelserna om att de gjort några fel, utan menar att de utfört försäljningen i enlighet med sin uppdragsgivares önskemål.

"Som anlitade fastighetsmäklare genom ramavtal med Region Gotland anser vi att vi ska kunna lita på vår uppdragsgivare när vi utgått från deras önskemål om försäljningsprocessen", skriver de.

LÄS MER: Försäljningen av regionens tomter stred mot avtal

Era har avböjt intervjuer, utan de hänvisar till det skriftliga pressmeddelandet, som du kan läsa i sin helhet HÄR.

Så jobbar vi med nyheter
Emil Lundberg