Tuffingen förlänger med Visbyklubben: "En hard worker"

Visby Ladies har gjort klart med ytterligare en spelare inför SBL-premiären. Kämpen Tilda Lundgren, 21, kliver in på sin tredje säsong i klubben.

Tilda Lundgren (här med ansiktsmask) förlänger med Visby.

Tilda Lundgren (här med ansiktsmask) förlänger med Visby.

Foto: Michael Häglund

Basket2024-08-08 11:30

Alma Larsson (Uppsala) och Nela Netkova (Zabiny Brno) har värvats.

Nu har Visby Ladies presenterat sin sjätte spelare inför säsongen – och det är Tilda Lundgren som förlänger sitt kontrakt.

– Har en bra känsla inför säsongen och är väldigt taggad på att den snart ska dra igång. Det ska bli superkul att träffa alla nya lagkamrater, men att vinna och spela matcher är självklart det jag mest ser fram emot, säger hon.

Forwarden anslöt till klubben hösten 2022 och kliver in på sin tredje säsong.

undefined
Tilda Lundgren kliver in på sin tredje säsong i klubben.

Tilda Lundgren är en hårt jobbande spelare som startade tio matcher i ligan förra säsongen. Hon snittade 3.8 poäng, vilket var dubbelt så mycket som under debutsäsongen.

Visby Ladies tror att det finns ännu mer att hämta.

– Tilda är en hard worker som alltid sliter i försvar och är en förebild för den typ av försvar vi vill spela. Förra säsongen utvecklades hennes offensiva spel och i slutet av säsongen började vi hitta henne mer i offense. Vi är väldigt glada att få behålla henne, säger coachen Caroline Muzito-Bagenda.

Sportchefen Anders "Leo" Pettersson:

– Skönt att ha energiknippet tillbaka. Tildas energi tycks aldrig ta slut på träningar eller matcher och det är något som verkligen sätter tonen i laget. Under sin andra säsong med Ladies så blev Tilda en stabil elitspelare som coacherna vet vad de får ut av.

Övriga som förlängt är: Tilja Garb, Lowa Karlkvist och Angelica Vinberg.

Raziyah Farrington, Lashayla Wright-Ponder, Zaliah Adam Morllah, Briana Gray, Helin Agnig och Lova Stålgard lämnar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!