– Det här ligger nu på riksnivå, vilket det inte har gjort förut. Det har kommit mycket högre upp och det är fler som lägger sig i och fler som engagerar sig. Nu måste det hända någonting, nu måste det fixas till, säger Yvonne Lindby.
Det var i november förra året som Destination Gotland meddelade att de skulle höja priserna på färjebiljetterna, på grund av ökade bränslekostnader. Därefter har regionen krävt ekonomisk kompensation för färjetrafiken och frågan togs upp i Riksdagens trafikutskott, utan att det har lett någonstans.
Under tiden skriver gotlänningar insändare och debattartiklar, samtidigt som Yvonne Lindby har fortsatt att samla in namnunderskrifter. Den 8 juni togs protestlistan med till Stockholm för att lämnas över till Infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD).
– Den första etappen är inlämnad nu. Andreas Carlson var inte där och tog emot dem, säger Yvonne Lindby, som uppger att de lämnades över till hans stab.
Sedan dess har ytterligare hundratals namn lagts till på protestlistan och Yvonne Lindby säger att hon mejlar vidare dem till departementet. Men hon har inte fått något svar från ministern.
– Jag tror inte att han vet vad han ska göra riktigt, för jag är väl inte den enda som har skrivit. Nästa steg är att möta upp på Almedalen, men jag vet inte ifall han kommer vara där eller inte.
Oavsett så planerar hon att ta frågan vidare under Almedalsveckan, tillsammans med aktörer som Tillväxt Gotland.
Det senaste halvåret har Destination Gotland sänkt biljettpriset på vissa avgångar, men inför högsäsongen har ännu ingen politisk åtgärd satts in.
– Jag kan ha överseende med att det kan ta tid, men man måste kunna göra det bästa av situationen och göra någonting. Det här är inte okej och vi slutar inte nu. Vi jobbar vidare på det här, säger Yvonne Lindby, som vill se statligt subventionerade färjebiljetter.
– Det är staten som måste greppa det här nu. Bidragen ska gå till oss. Priserna måste sänkas kraftigt och de ska ner till en helt annan nivå.
Hon är orolig att gotlänningar inte ska ha råd att resa, att fastlänningar reser någon annanstans och att även öns näringsliv blir lidande.
– Det här drabbar verkligen alla. Åker inte folk hit så blir det ingenting, säger Yvonne Lindby.