I augusti beslutade regionstyrelsen att Burmeister förlorar sitt tillstånd att servera alkohol.
Efter att polisen gjort flera besök under hektiska julikvällar upptäcktes brister som var så pass allvarliga att Region Gotland tog i med hårdhandskarna.
I beslutet gick det att läsa om narkotika på en toalett, fulla gäster, dans på borden och till synes maktlösa ordningsvakter. Men den bilden delar inte alls Burmeister.
I en överklagan till förvaltningsrätten i Stockholm skriver de att regionstyrelsen har missförstått delar av polisens rapport – men även att Region Gotland har straffat bolaget hårdare än andra krogar.
En av de brister som polisen såg var att gäster var väldigt fulla. Men bolaget vänder sig emot beskrivningen "hög berusningsgrad". De skriver att polisen inte har kontrollerat promillenivåer på gästerna eller beskrivit berusningsnivån närmare, vilket gör "påståendena svåra att förhålla sig till."
Dessutom ska en av de personer som omnämns som mycket alkoholpåverkad i polisrapporten ha avvisats av krogens vakter redan vid entrén. Han var alltså inte ens gäst på stället, enligt överklagan.
I överklagan skriver bolaget också att "den påstått höga berusningsnivån, som inte skett på Supper, var uppenbarligen heller inte så allvarlig att polisen tvingades omhänderta någon person enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB)."
LÄS MER: Polisens drastiska förslag – dra in alkoholtillståndet på plats
En av de saker som polisen och regionen anmärkte på var att krogens gäster dansade på borden. Burmeister menar att det aldrig är tillåtet och att de ständigt övervakar och stoppar gäster som försöker göra detta.
Bolaget skriver dock att de tar till sig av kritiken och till nästa sommar ska de ha fler vakter och bygga om lokalen så att ordningsvakterna har bättre överblick.
Polisen gjorde även fler inspektioner i juli men där det inte fanns något att anmärka på, enligt bolaget. Tvärtom så ska poliserna ha uttryckt att de var nöjda.
Burmeister menar även att deras verksamhet har straffats hårdare än andra krogar. I sin överklagan nämner de varningar som regionen delat ut till andra serveringsställen, men där tillståndet inte drogs in.
LÄS MER: Kvinna var så full att hon fördes till sjukhus – nu varnas krogen
De menar även att regionstyrelsen har gjort fel som direkt drog in tillståndet. Bolaget borde först ha fått en erinran eller varning och fått chans att rätta till bristerna.
I övrigt skriver de även att bolagets företrädare inte har fått chans att yttra sig och ge sin syn på saken när det gäller alla delar, innan regionstyrelsen beslutade att dra in tillståndet.
Burmeister hade även begärt inhibition, alltså att beslutet inte skulle verkställas med en gång, men den begäran avslår förvaltningsrätten.
Senast den 4 oktober ska Region Gotland få en ny chans att yttra sig, innan ärendet avgörs.
LÄS MER: Kritiken mot varnade restauranger – "Hur kan det vara låst?"